18
02/2010
5

2010. február 18. | csütörtök

Sziasztok Sportfogadok!

Elnezest, de egyeb elfoglaltsagok miatt csak most tudok jelentkezni!

Csapjunk a kozepebe:

HIFK - Lahti Pelicans 1 -A HIFK az utolso elotti csapatot fogadja azaz a Pelicans -t. A HIFK -nak fontos a gyozelem, mert szorosan bar de a JYP -el all holtversenyben, es mivel a JYP gyengelkedik ezt a HIFK ma ki fogja hasznalni. Tovabba a HIFK otthoni kornyezetben nagyon eros, ezert ez a meccs fix 1-es, batran lehet fogadni!

Kalpa - Saipa 1 - Itt is az elozo meccshez hasonlo a helyzet, a Kalpa nagyon eros otthon, raadasul a Saipa-t elozoleg is meggyozo folennyel vertek. A Kalpa az elso helyen allo csapatot is nagyon megszorongatta, igy ugy erzem a Saipa -t legyozniuk nem lesz nehez feladat.

Foci:

Ajax - Juventus 1 - Egy idezet a topfoci.hu -rol:

Nagyon magabiztosan

A holland sztárcsapat története inkább a Bajnokok Ligájával kapcsolódik össze, mint az Európa Ligával, ami a második számú európai kupának számít, de az amszterdamiak már alig várják, hogy megmutassák magukát ebben a kupában.

Az Ajax az Európa Liga A csoportjában 11 pontot szerezve, az Anderlecht mögött csoportmásodikként jutott tovább a legjobb 32 közé. A szereplésük nem volt túl meggyőző, ugyanis nem szereztek túl sok gólt, viszont viszonylag sokat kaptak: 8-6 lett a gólarányuk.

Ugyanakkor a korábbi európai kupagyőztes elfogadhatóan szerepel hazája bajnokságában. A hétvégi Heerenveen elleni idegenbeli 2-0-ás győzelmükkel továbbra is a harmadik helyen állnak 6 ponttal lemaradva a második Twente, és 9-cel a listavezető PSV Eindhoven mögött. Az Ajax nemrég 2-0-ra legyőzte a Twentét is, és azóta magabiztosan tekintenek a bajnoki esélyekre. Sőt, az amszterdami gárda még három sorozatban is érdekelt, így akár össze is jöhet nekik a tripla.


Eljött a megváltás?

A Juventus szezonja nagyon ígéretesen kezdődött, és nagyon úgy tűnt, hogy a Bianconeri könnyedén továbbjut a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába. Ám nemsokkal később Ciro Ferrara kezei közül kicsúszott az irányítás, így a Juventus kénytelen volt beérni a csoport harmadik helyével, és így az Európa Ligában való szerepléssel.

A Juve jelenleg 6. helyen áll a Serie A tabelláján 24 meccsből szerzett 38 ponttal. Elmúlt hétvégén megszerezte a csapat Alberto Zaccheroni irányítása alatt az első győzelmét, amikor is 3-2-re győzték le a Genoa csapatát. Zaccheronival az első két meccs döntetlen lett.

A torinói csapaton ugyanakkor nagy lesz a nyomás az Amszterdam Arénában. A Bajnokok Ligájában egyedül a Maccabi Haifa ellen győztek idegenben, akkor is mindössze egyetlen árva gólt lőve. A Juventus kiesett a Scudettóért folytatott versenyfutásból, mintahogy az Olasz Kupából is, és ez azt jelenti, hogy az Európa Liga az egyetlen sorozat, amit ebben a szezonban még megnyerhet a csapat.

Jelenlegi forma

Ajax

Február 13. v Heerenveen (idegenben)  2-0 (Bajnokság)

Február 7. v Twente (otthon)  3-0 (Bajnokság)

Február 3. v Roda JC (otthon)  4-0 (Bajnokság)

Január 31. v Feyenoord (idegenben)  1-1 (Bajnokság)

Január 27. v NEC (otthon)  3-2 (Holland Kupa)


Juventus

Február 14. v Genoa (otthon)  3-2 (Serie A)

Február 6. v Livorno (idegenben)  1-1 (Serie A)

Január 31. v Lazio (otthon)  1-1 (Serie A)

Január 28. v Inter (idegenben)  1-2 (Olasz Kupa)

Január 23. v Roma (otthon)  1-2 (Serie A)

Hírek a csapatok háza tájáról

Ajax

Eyong Enoh és Urby Emanuelson szereplése kérdéses, mindkettőjüknek térdínproblémái vannak, viszont a keretben szerepelnek. Rasmus Lindgren és Gabri viszont nem fog játszani. Martin Jol viszont csatasorba állíthatja a 18 éves Christian Eriksent.

Várható kezdőcsapat: Stekelenburg - Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita - De Zeeuw, Enoh, De Jong - Suarez, Pantelic, Emanuelson.

Juventus

Fabio Cannavaro és Vincenzo Iaquinta Torinóban maradtak sérüléseik miatt. David Trezeguet viszont a csapattal tartott, miután egy hónap alatt felépült sérüléséből, de valószínűleg csere lesz. Mauro Camoranesi szintén a csapattal tart.

Várható kezdőcsapat: Buffon - Zebina, Legrottaglie, Chiellini - Cáceres, Candreva, Sissoko, De Ceglie - Diego - Del Piero, Amauri.

Akikre érdemes lesz figyelni

Luis Suarez (Ajax)

Az uruguayi válogatott csatárt számos nagycsapattal hírbe hozták nyár óta, viszont ő a múlt hónapban egy évvel meghosszabbította szerződését az Ajaxszal. A 23 éves játékos nagyszerű idényt fut, a 23 eddigi bajnoki mérkőzésen 23 gólt és 4 gólpasszt jegyez. Valamint, az Európa Liga csoportkörében is betalált kétszer, illetve 2 gólt is előkészített. Az ő szereplése a Juve védelme ellen kulcskérdés a párharcban.

Gianluigi Buffon (Juventus)

A Juventus sebezhető és bizonytalan védelme kemény támadásoknak lesz kitéve az Ajax erős támadótriója jóvoltából. Fabio Cannavaro kiválásával nagy valószínűséggel a Juventus védelme nagy rohamoknak lesz kitéve Luis Suareznek és társainak köszönhetően, így Gianluigi Buffonnak a maximumot kell nyújtania. Buffon bevallotta, hogy frusztrálja a Juventus elmúlt időszaki sikertelensége, de az olasz világbajnok hálóőr képes lesz megmutatni világklasszisát csütörtök este.

Jóslat

A Juventus valószínűleg döntetlenért utazik Amszterdamba, nem a győzelemért. Az Ajax nagyon jó hazai mutatókkal rendelkezik, és a Juve védelmének sebezhetősége valamint Luis Suarez nagyszerű formája okán a Bianconeri gólokat fog kapni. Ugyanakkor Trezeguet visszatérhet, ami nagy lökést fog adni a Juve támadójátékának.

Ajax-Juventus 2-1

(juventuz.freeblog.hu)

Megjegyeznem, h ezen a meccsen nyugodtan lehet fogadni a 2 v 3 golra is!

+ meg egy erdekes link a meccshez:

http://juventuz.freeblog.hu/archives/2010/02/18/Alberto_Zaccheroni_Tisztelem_az_Ajaxot_es_bizok_a_Juventusban/

Na mara ennyit, egyebkent az en mai szelvenyemen ez a meccs fog szerepelni, + a Benfica vendeg gyozelme, mert habar a Hertha mostanaban okoz meglepeteseket, remelem ma nem fog!

Sok szerencset mindenkinek!


A bejegyzés trackback címe:

https://sportfogado.blog.hu/api/trackback/id/tr531768825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kur3sz 2010.02.18. 14:19:42

Jó kis tippek az Ajaxon én is gondolkodtam de nem mertem megtenni.

sportfogado · http://sportfogado.blog.hu 2010.02.18. 17:01:15

@Kur3sz: bizony nehez meccsek jellemzik ezt a napot, viszont legalabb ez kihivas :D

gogo Ajax

Kur3sz 2010.02.18. 19:51:28

Bari - Milan H-ba szerinted???? Nagyon gondolkozok rajta.

sportfogado · http://sportfogado.blog.hu 2010.02.18. 21:02:17

@Kur3sz: eleg haromeselyes meccs de szamomra is 1X inkabb. En inkabb dontetlenre raknam de jo a H is.

sportfogado · http://sportfogado.blog.hu 2010.02.18. 21:05:04

btw erdekes meccs volt ez az Ajax :D
süti beállítások módosítása